profile-pic-4.png

Irene Grisenti

Kan arbeta i: Malmö med omnejd.

Jag heter Irene. Jag är 27 år, från Italien och jag flyttade till Malmö i början av 2022.
Jag tog magisterexamen i Historia och kritik av konst och spektakel i Italien. Under mina universitetsår fick jag erfarenhet av att arbeta med barn mellan 6 och 10 år under kreativa workshops. Därefter blev jag kurshandledare på mitt universitet och jobbade som assistent för universitetsstudenter.

Efter det bestämde jag mig för att få en erfarenhet utomlands genom att passa på att bli au pair i Malmö. Detta var ett utmärkt val eftersom det gjorde det möjligt för mig att komma i kontakt med en internationell miljö, att arbeta och studera språket samtidigt och lära känna svensk kultur bättre.

Jag tog hand om två pojkar, 3 och 5 år. Jag lämnade dem i skolan, hämtade dem, gjorde i ordning mellanmål och lekte på lekplatsen eller ägnade mig åt inomhus- och utomhusaktiviteter hemma. Jag tog hand om badtid och middag. Andra uppgifter jag utförde var att hålla ordning i barnutrymmen, vika kläder och plocka upp leksakerna. Samarbetet med föräldern och andra au pairer spelade en stor roll för att erbjuda pojkarna en lugn och stimulerande omgivning. Jag stärkte min flexibilitet och förmåga till att kunna hantera nya och oförutsägbara situationer. Dessutom tillät det mig att öva på min svenska varje dag.

Nu är jag barnvakt till en 6-årig pojke. Jag hämtar honom från skolan, vi gör läxor tillsammans, vi leker och ibland lagar jag middag till honom.

Jag var även barnvakt till en 10-månaders pojke. Jag gav mat till honom, hjälpte honom att sova och vi gick till Folkets Park.

Jobbet som au pair eller barnskötare innebär inte bara att göra barnen redo för skolan, ta dem dit och hämta dem, byta blöjor och förbereda och servera dagliga måltider. Det innebär även att bygga ett förhållande med och tillit åt pojkarna, att hjälpa dem att tro på sig själva, samt att hjälpa dem med sin utveckling och bygga självförtroende.

Har du några allergier? Nej

Vilka språk talar du flytande: Italienska, Engelska, Svenska

Mer information

Andra barnvakter

Maja Andersson

Jag har passat ett tvillingpar privat vid sporadiska tillfällen, från det att de var några månader gamla till och med nu när de är 1,5

Mer info »

Rebecca Stolpe

Jag har tidigare praktiserat på en grundskola för årskurs 3. Jag passar också min bonussysters barn som är 8 månader och 2 år. Jag leker

Mer info »

Ellen Wåhlander

Jag var fast anställd som personlig assistent till ett barn under hela år 2022. Jag var med honom i hans vardag, samt hittade på aktiviteter

Mer info »

Vi hjälper gärna till

Vi känner våra barnvakter väl och kan föreslå den barnvakt som passar er familj erfarenhetsmässigt, geografiskt och schemamässigt. Det snabbaste sättet att komma igång är att skicka in en förfrågan och skriva lite mer om er familj.

Svara gärna på följande frågor:

  • Hur många barn?
  • Hur gamla är barnen?
  • Var bor ni?
  • När är nästa tillfälle ni vill boka in?

Fyll i formuläret nedan så lovar vi att kontakta er inom maximalt 14 timmar på vardagar.