Arbeta nära en familj

Har du erfarenhet av att passa barn och både älskar ansvaret och den lekfulla miljö som arbetet som barnvakt innebär – då är detta ett perfekt extrajobb för dig. När du jobbar som barnvakt blir du en del av en familj där du lär känna barnen och deras föräldrar och samtidigt blir den trygga och roliga person som jobbet kräver.

Jobbet som barnvakt passar dig perfekt om du söker ett extrajobb under tiden som du studerar eller deltidsarbetar. Vi erbjuder tyvärr inga heltidstjänster och eftersom våra familjer behöver långsiktiga barnvakter behöver du redan ha en annan sysselsättning för att kunna söka jobbet som barnvakt.

För dig som älskar barn

När du arbetar som barnvakt för Stor & Liten innebär det att all fokus läggs på barnen samt de aktiviteter som tillkommer för att ta hand om barnen. Din tid går bland annat åt till att hämta barnen på förskolan, förbereda måltider till barnen men framförallt skapa riktigt roliga stunder med aktiviteter som just de barnen du passar älskar. Bygga kojor, ha skattjakt eller skapa fina konstverk tillsammans – det är bara några exempel på vad din uppgift som barnvakt innebär.

Innan du ansöker

Innan du skickar in din ansökan till oss är det bra att kontrollera att du uppfyller våra grundkrav för jobbet som barnvakt:

  • du är minst 16 år gammal
  • du är ostraffad och kan lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister. Vi kontrollerar även register från Sveriges Domstolar
  • du har arbetat med barn tidigare (privat eller genom jobb) och kan lämna referenser därifrån
  • sist men absolut inte minst – du älskar att arbeta med barn!

Om du uppfyller punkterna ovan så är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Detta gör du på denna sida

Beställ utdrag från Polisen

Tänk på att när du beställer utdraget från Polisens belastningsregister tar det ungefär två veckor innan ditt utdrag kommer. Beställ därför det så fort som möjligt även om du ännu inte vet om du har gått vidare. Du beställer utdraget genom att fyll formuläret nedan och sedan skicka det till Polisen via brev.

Begäran om utdrag »

Utdraget skickar du till Stor & Liten Barnpassning

Om du går vidare

Om vi tycker att du verkar intressant för jobbet som barnvakt kontaktar vi dig inom några dagar och meddelar detta. Därefter kommer vi att hålla en videointervju med dig för att lära känna dig ännu mer. Kort därefter meddelas du om du har gått vidare eller inte.

Om du har gått vidare kommer du därefter att få genomgå vår barnvaktsutbildning som innefattar grundläggande barnkunskap samt annan kunskap som är viktig att kunna i jobbet som certifierad barnvakt. Webbutbildningen innehåller även en HLR-del som omfattar teoretiska kunskaper inom Barn-HLR. För barnvakter i Skåne, Göteborg och Stockholm kompletteras dessutom webbutbildningen med en fysisk HLR-utbildning.

När du börjar arbeta

Lönen som barnvakt hos Stor & Liten är för tillfället 120 kr / tim inklusive semesterersättning. Om du arbetar på kvällar eller på helger får du extra ersättning med 20 kr/tim. Du erbjuds en allmän visstidsanställning som är bunden till varje uppdrag som du får. Dessutom är du alltid försäkrad under tiden som du arbetar och på vägen till och från ditt arbete. Innan du börjar arbeta hos någon familj måste du skriva på ett sekretessavtal där du intygar att all information om familjerna kommer att stanna hos dig.

Vanliga frågor

Hur ansöker jag om att arbeta som barnvakt?

Du ansöker genom att fylla i vårt formulär på denna sida. Tänk på att kontrollera att du uppfyller de punkter som krävs för att kunna arbeta som barnvakt.

Hur länge behöver jag arbeta för er?

För att kunna arbeta nära familjer och vara en trygg lösning i deras vardag är det viktigt att du kan arbeta för oss under minst ett år. Hur många timmar som du arbetar kan du däremot styra själv beroende på vilka familjer du arbetar med.

Vilka tider på dygnet kommer jag att arbeta?

De flesta familjerna behöver hjälp med barnpassning under eftermiddagar och kvällar. Tänk på att ditt schema ska passa med familjernas schema.

Var kan jag beställa utdrag från Polisens belastningsregister?

Utdraget beställer du genom att fylla i formuläret på denna sida. Tänk på att:

  • skriva under dokumentet innan du skickar in det till Polisen
  • det tar ett par veckor innan utdraget kommer hem till dig

Utdraget skickar du till Stor & Liten Barnpassning, Baltzargatan 18, 21136 Malmö

Vilken lön får jag som barnvakt?

Som barnvakt hos Stor & Liten får du en timlön på totalt 120 kr per timme. På kvällar och helger får du tillägg med 20 kr per timme. Du får också milersättning om du kör bil till och från familjen eller reseersättning om du åker kollektivt. Som standard drar vi 30% skatt, men om du inte kommer tjäna så mycket på ett år går det bra att skicka in ett intyg till oss och då drar vi ingen skatt alls.

Måste jag ha körkort för att kunna jobba som barnvakt?

Nej, inte alls. Men om du har körkort och egen bil kommer du ha många fler familjer att välja mellan eftersom man måste ha körkort för en del familjer.

Vad kommer hända när jag skickat in en ansökan?

Vi svarar på alla ansökningar inom 1-4 dagar, även de som inte går vidare. Om du har erfarenhet av barnpassning sen tidigare och vi tycker om din profil kommer du troligen få en inbjudan att boka din intervju. Har du fått ett sådant meddelande från oss är det bara att klicka på en länk och sen boka in en intervju när det passar dig. När du bokat in din intervju kommer du få ett mail där det står hur du ska göra för att koppla upp dig mot oss för en videointervju.

Som senast någon dag efter intervjun kommer du få besked av oss om du gick vidare eller inte. Varför någon inte går vidare kan bero på många saker. Om du går vidare får du skriva under ett sekretessavtal och anställningsavtal innan du börjar arbeta. Innan dess har vi också ringt en referens. Man måste ha minst en referens för att kunna gå vidare.

Att du har gått vidare efter intervjun betyder inte per automatik att vi kan garantera dig en familj som du kan börja jobba hos men du kommer att få våra utskick och kan intresseanmäla dig till familjer som behöver hjälpa med barnpassning.